Sakallı Akbaba

Sakallı akbaba, Orta Asya, Batı Afrika ve İspanya’nın dağlık alanlarında yaşar. Boyu genelde bir metreden fazladır. Kanatları açıldığında genişliği üç metreyi bulur. Adını; gagasının altındaki uzun, sert, siyah tüylerden almıştır. Artık ona neden Sakallı akbaba dendiğini biliyoruz. Sakallı akbabalarda yuvayı dişi kuş yapmaz. Dişi kuş, erkek Sakallı akbabanın yaptığı yuvanın bakımını üstlenir. İş bölümü yapan Sakallı akbabalar ömürlerini tek eşli olarak tamamlar.